alles voor kantoor

0572 - 381560

Twitter
Youtube
Linked In Facebook


Informatie over JWS Raalte BV

Mvo

Plant een boom in Kenia

De aanhoudende droogte is een groeiend probleem in Kenia. De inwoners van het Oost-Afrikaanse land maken zich dagelijks zorgen. Lange periodes van droogte en onregelmatige regenval leiden ertoe dat slechts dertien procent van de landbouwgrond het hele jaar door gebruikt kan worden. Begin vorig jaar werd de droogte in Kenia uitgeroepen tot nationale ramp.
 
Voedselzekerheid in gevaar
Het dorp Mwangeni in het Noordoosten van Kenia is één van de getroffen gebieden. Hier wonen 3.000 gezinnen. Door de droogte en daarnaast de noodzakelijke bomenkap voor energiewinning, vindt op grote schaal bodemerosie plaats. Ook kampt de bevolking met een tekort aan scholing en onvoldoende adequate bouwmaterialen. De boeren hebben het zwaar. Als er niet wordt ingegrepen, verandert een steeds groter deel van het land in woestijn. Een gevaar voor de voedselzekerheid. 
 
Duurzame bosbouw
 Hulporganisatie Dorcas helpt de gezinnen in Mwangeni. Door duurzame bosbouw, in combinatie met de aanleg van waterdammen, wordt bodemerosie voorkomen. Door training in bosbouw, akkerbouw en veeteelt zijn de lokale boeren in staat een agrarisch bedrijf te starten. Met de opbrengst daarvan kunnen zij hun gezinnen onderhouden.
 
Koop een boom
Voor slechts 2,90 euro kan één boom* geplant worden. Dit bedrag is inclusief de opleiding van de betrokken boeren en de benodigde water- en irrigatievoorzieningen. Elke nieuwe boom creëert dus werkgelegenheid in Mwangeni. Dit jaar worden 14.000 bomen geplant!
 
Steun!
JWS Alles voor Kantoor steunt het Mwangeni bomenproject in Kenia.  Ook u kunt het project steunen! Als u 1,45 euro extra in uw maandcontract opneemt, verdubbelt JWS dit bedrag. Dankzij uw bijdrage kan elke maand een boom geplant worden. Bomen compenseren niet alleen de mondiale CO₂-uitstoot**, maar dragen ook bij aan de voedselzekerheid.
Helpt u mee in Kenia?
 
*    1 boom is gelijk aan ruim 8.300 vellen A4-papier.
**   Uit onderzoek blijkt dat 1 kuub hout (ongeveer één volwassen boom) in staat is om 1.000kg COom te zetten in zuurstof en koolstof, vanaf het 5e tot het 50ste levensjaar. Gemiddeld produceert een huishouden in Nederland 9.000kg COper jaar.
 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

POSTADRES

Overkampsweg 20 | 8102 PH Raalte

CONTACT

E-mail: info@jwsraalte.nl
Tel: 0572 - 381560

Stel uw vraag
Referenties


Dankzij de doortastende aanpak van JWS hebben wij een perfect passende kopieer- en printoplossing gevonden voor ons bedrijf. De kennis van de kopieer- en printoplossingen vonden wij erg goed, evenals de manier waarop gekeken werd naar ons bedrijf en onze behoeften.

Wij vinden de goede service, de ruime keuze producten, en de professionele mensen met erg goede kennis de sterkste punten van JWS, en gaan in de toekomst zeker vaker gebruik maken van hun diensten!


Nieuws

JWS Alles voor Kantoor op RTL7!

21/04/2017
...Lees meer


Recente Tweets


Webshop