alles voor kantoor

0572 - 381560

Twitter
Youtube
Linked In Facebook


Presentatiemiddelen bij JWS Raalte BV

Projectoren

De projector (beamer) is een onmisbaar en essentieel onderdeel van een presentatie opstelling. JWS levert diverse modellen van verschillende A-merken. Uiteraard leveren wij ook alle toebehoren voor de beamers en installeren wij deze uiteraard ook. 

 

De naam 'beamer'

Het woord "beamer" is geen bestaand Engels woord, maar een in het Nederlands bedacht woord. Het is afgeleid van het Engelse "beam", wat zo goed als straal of lichtbundel betekend. .

Ook in het Duits is "beamer" ingeburgerd, maar de juiste Engelse benaming is "multimedia projector". In Nederland sprak men aanvankelijk ook van videokanon of videoprojector, maar "beamer" staat momenteel op gelijke hoogte.

 

Soorten beamers

Er zijn verschillende soorten beamers verkrijgbaar van meerdere merken. Wat heeft u nu precies nodig en waar moet u op letten bij de aanschaf van een beamer? Het is belangrijk dat u let op het soort beamer dat u zoekt. Of u nou een educatieve beamer, een mobiele beamer of een installatie beamer nodig heeft, JWS heeft ze allemaal.

 

Omgevingslicht en lichtopbrengst projector

De eigenschap van het projectiescherm om licht in een bepaalde richting te distribueren heeft niet alleen gevolgen voor de kijkhoek. Ook de helderheid van het beeld wordt erdoor beïnvloedt. Een scherm dat licht gelijkmatig verspreidt, heeft een grote kijkhoek en een lagere reflectiewaarde. Schermen die het licht meer bundelen bieden een hogere reflectiewaarde over een kleinere kijkhoek. Hoe helder het beeld dient te zijn om het goed te kunnen lezen hangt af van de hoeveelheid omgevingslicht, de reflectiewaarde van het scherm en de lichtopbrengst van de projector.

 

Lichtopbrengst beamer

De lichtopbrengst van de projector wordt gemeten in Ansi Lumen, Ansi staat voor "American National Standard Institute" , dit instituut heeft de Lumen meting gestandaardiseerd en wordt wereldwijd door de meeste fabrikanten van projectoren gehanteerd. Hoe hoger het aantal Ansi Lumen hoe helderder en scherper het beeld is.

 

Projectieoppervlak

De waargenomen hoeveelheid licht dat door het scherm wordt gereflecteerd, wordt uitgedrukt in Lux. Voor een voldoende contrastrijk en dus leesbaar beeld, dient het contrast tussen het geprojecteerde beeld en de wand erachter minimaal 5:1 te zijn. 

Uit onderzoek is gebleken dat bij normaal omgevingslicht 400 Lux van het projectiescherm gelezen dient te worden.

De Lux-waarde wordt als volgt berekend:

LUX =(Lichtopbrengst projector in ANSI-Lumen/ Oppervlakte projectiescherm) x reflectiewaarde (gain)
Weinig omgevingslicht = 100 Lux
Normaal omgevingslicht = 400 Lux

 

De grootte van de zaal en/of aantal personen

Hoe groter de groep of zaal hoe groter het scherm zal moeten zijn wil het beeld ook achterin de zaal leesbaar zal moeten zijn. U heeft dan meer lichtopbrengst nodig uit de projector of een scherm met een hogere reflectiewaarde, nadeel hiervan is echter weer de veel kleinere kijkhoek.

 

Hoeveelheid licht in de zaal

Bij een zaal die niet goed te verduisteren is heeft u meer lichtopbrengst uit de projector nodig. En dus een hoger aantal Ansi Lumen of een scherm met een hogere reflectiewaarde, nadeel hiervan is echter weer de veel kleinere kijkhoek. Hoe donkerder de zaal des te beter het beeld.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie of lees verder over de mogelijkheden van onze andere presentatiesystemen.


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

POSTADRES

Overkampsweg 20 | 8102 PH Raalte

CONTACT

E-mail: info@jwsraalte.nl
Tel: 0572 - 381560

Stel uw vraag
Referenties


Dankzij de doortastende aanpak van JWS hebben wij een perfect passende kopieer- en printoplossing gevonden voor ons bedrijf. De kennis van de kopieer- en printoplossingen vonden wij erg goed, evenals de manier waarop gekeken werd naar ons bedrijf en onze behoeften.

Wij vinden de goede service, de ruime keuze producten, en de professionele mensen met erg goede kennis de sterkste punten van JWS, en gaan in de toekomst zeker vaker gebruik maken van hun diensten!


Nieuws

JWS Alles voor Kantoor op RTL7!

21/04/2017
...Lees meer


Recente Tweets


Webshop